Deset nejzajímavějších prvorepublikových vil na prodej. Jednu z nich vám představím

Deset nejzajímavějších prvorepublikových vil na prodej. Jednu z nich vám představím

Portál idnes.cz v rubrice bydlení představuje deset nejzajímavějších prvorepublikových vil, které jsou aktuálně ke koupi. http://bydleni.idnes.cz/vila-prvni-republika-prvorepublikova-vila-domy-na-prodej-pmo-/dum_osobnosti.aspx?c=A170712_162544_dum_osobnosti_web.Mezi vybranými je i vila v Klatovech. Jak píše autorka, jedná se o domy s duší. A má pravdu. Velice rád vilu v širším centru Klatov představím zájemci, který ocení její nadčasové provedení s neztrácející hodnotou a který naváže na dřívější majitele vily, kterými byli majitelé malé textilní firmy či uznávaný primář.

Jedná se o objekt v blízkosti centra Klatov o zastavěné ploše 155 m2 a užitné ploše 425 m2 se dvěma podlažími, z větší části podsklepeným a též s velkým půdním prostorem (zde jeden letní pokoj, ve zbylé části betonová podlaha). Obytná plocha činí 230 m2, dále sklepní prostory 55 m2, půda 100 m2, vedlejší stavba garáže a skladu 40 m2. Pozemek má celkovou výměru 484 m2.

Dispoziční řešení je patrné z půdorysů (viz fotogalerie v odkazu níže), místnosti jsou dostatečně prostorné, všechny obytné místnosti mají dostatek denního světla (orientace oken na J a Z).

Vila s kulatým průčelím je v poměrně dobrém stavebně technickém stavu, vzhled exteriéru svědčí o tom, že byla postavena na základě propracovaného návrhu architekta. Vila má novou střešní krytinu, nová jsou i okna, v přízemí navíc s předokenními hliníkovými roletami.

Nemovitost je napojena na městské sítě – voda, kanalizace, plyn, který přes plynový kotel vytápí celý objekt.

Hlavní vchod do vily je vstupní brankou z Dragounské ul., z boční ulice jsou vrata do zadní části, kde se nachází garáž a druhý vstup do nemovitosti. Parkování je možné nejen v garáži a na ploše uvnitř na pozemku, ale i na ulici před vilou. Pozemek je oplocen elegantním kovovým plotem. Vila je lemována záhony a keři, malá travnatá plocha je u garáže.

Nový majitel získá výjimečný, reprezentativní objekt, který s ohledem na nadčasové provedení neztratí na své hodnotě. Může navázat na noblesu dřívějších uživatelů, kterými byli majitelé textilní firmy a jejich potomci či vyhlášený klatovský primář. Nemovitost lze doporučit podnikatelům, lékařům, advokátům, účetním a dalším profesím, kdy by mohli spodní část vily využít k provozování živnosti a horní část pro bydlení. Nemovitost je rovněž vhodná jako vícegenerační bydlení či výhradně pro podnikatelské záměry jako např. sídlo firmy (administrativní budova atp).

Více o prvorepublikové vile v Klatovech: https://www.remax-czech.cz/reality/detail/203857/prodej-domu-v-osobnim-vlastnictvi-425-m2-klatovy