Novinka v nabídce: Dům – penzion v Hamrech na Šumavě

Novinka v nabídce: Dům – penzion v Hamrech na Šumavě

Rodinný dům, rodinný dům s ubytováním, penzion. Možností využití této nemovitosti, která se nachází v krásné krajině západní Šumavy pod hřebenem Svarohu a Ostrého, je více.

V lokalitě přírodní památky Královský hvozd v obci Hamry nabízíme ke koupi dům o užitné ploše 415 m2.

Jedná se o samostatně stojící dům na slunném místě, umístěný ve svažitém pozemku o celkové vel. 1561 m2, bez problémů přístupný.

Nemovitost má dvě podlaží, suterén a půdní prostor. Do objektu jsou dva hlavní vstupy. V současné podobě se v 1.NP nachází jídelna s barem, kuchyně, dvě samostatné místnosti (jedna se sprchou a záchodem), skladové prostory, koupelna a sociální zařízení. Podkroví tvoří sedm pokojů (z toho dva jsou s koupelnami), další malé pokojíky v sešikmených prostorech pod valbovou střechou, dvoje sociální zařízení (záchod + sprcha). Nad podkrovní částí půdní prostor. V suterénu se nachází dvě kotelny, sklad paliva a další skladové prostory.

Před vchodem do nemovitosti vydlážděná terasa, v zadní části objektu podél celé délky přístřešek.

Majitel má na výběr způsob vytápění – topení na tuhá paliva a plynem z nádrže, teplou vodu zajišťují bojlery, voda je vlastní, odpad bude letos napojen na obecní kanalizaci (smlouva s OÚ).

Hamry jsou menší vesnicí pod hraničním hřebenem s rozesetou zástavbou, která se nachází především podél místní komunikace, jež téměř kopíruje tok říčky Úhlavy. Každého musí uchvátit okolní kopcovitá příroda se zachovalými ekosystémy, která byla vyhlášena za přírodní památku. Na výlet do oklí je možno se vydat např. k největšímu šumavskému vodopádu Bílá strž, ke známému Černému jezeru nebo na vrchol Ostrý. Z Hamrů 7 km na Špičák, 11 km do Železné Rudy, 12 km do Nýrska.

Nemovitost do r.2016 sloužila k provozování penzionu s restaurací. Je možno ji využívat komerčně jako penzion či rodinný dům s ubytováním, kde díky dvěma hlavním vchodům by se prakticky oddělila soukromá část od pronajímané. Dům je vhodný i pro trvalé či rekreační bydlení, zejména pro rodinu, která má ráda prostor, je vícečlenná nebo má hodně návštěv.

Pro více informací a domluvení prohlídky volejte 603 196 091 nebo pište na josef.rychtar@re-max.cz.

VÍCE INFORMACÍ A FOTOGRAFIÍ ZDE: https://www.remax-czech.cz/reality/detail/237184/prodej-domu-v-osobnim-vlastnictvi-415-m2-hamry