Nově v nabídce vesnická chalupa na začátku Šumavy

Nově v nabídce vesnická chalupa na začátku Šumavy

Na prodej chalupa v pošumavských Bušanovicích s uzavřeným dvorem a pozemkem o celkové velikosti 1255 m2.

Bušanovice leží nedaleko Čkyně, Volyně a Vlachova Březí, mají cca 250 obyvatel, funguje zde obchod. Nacházejí v krásné krajině, obklopené lesy, lukami a poli. Pokud hledáte klid a přírodu, je to skvělé místo pro relaxaci a odpočinek.

V Bušanovicích je několik staveb od nejznámějšího tvůrce jihočeského selského baroka Jakuba Bursy, jedna přímo v sousedství prodávané chalupy. Ale i ta se může pochlubit prvky selského baroka, neboť štítové zdi zdobí dřevěné lomenice.

Okolí je velice klidné, ještě větší klid nabízí tato chalupa – jakmile za sebou zavřete vrata, jste schováni před okolním světem, neboť dvůr a místní komunikaci odděluje kamenná zeď.

Srdcem chalupy je světnice s funkční pecí, za ní se nachází pokoj, z bývalé komory s klenbovým stropem bylo plánováno vybudovat kuchyni. V chalupě je záchod s umyvadlem, pro vybudování koupelny se nabízí posunout příčku mezi WC a pokojem. Na obytnou část (o vel. 70 m2) navazuje dílna (se schody na půdu) a sklad nářadí.

Další stavbou je bývalá stodola (rozdělena na dvě části), která je nyní bez střechy, zůstaly jen kamenné zdi. Za stodolou je další travnatá plocha s ovocnými stromy, u stodoly zase rostou velice plodní ořešáci a před chalupou nechybí tradiční předzahrádka s dřevěným plotem.

Zdrojem vody je vlastní studna, další studna je za stodolou, odpad je řešen septikem.

Jako bonus získá kupující tašky na střechu hlavní stavby.

VÍCE INFORMACÍ A FOTOGRAFIÍ ZDE: https://www.remax-czech.cz/reality/detail/362812/prodej-chaty-chalupy-120-m2-busanovice

Pokud máte zájem o více informací nebo máte zájem domluvit si prohlídku, neváhejte mě kontaktovat na tel. 603 196 091 nebo na e-mailu josef.rychtar@re-max.cz.